Κασσελάκης: «Ναι» με κομματική πειθαρχία για το γάμο για ομόφυλα ζευγάρια

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το όνομά του» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας

Κομματική πειθαρχία, επιβάλλει στην  Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ο Στ. Κασσελάκης ,σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπερψηφιστεί  από το κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Star, σχολίασε αρνητικά την έκκληση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές του σε αποχή και έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής δειλίας» να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως «δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι «ατελές» στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και μάλιστα επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το όνομά του» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του», προσθέτοντας ότι η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «αλτρουιστικό» και για το «καλό της κοινωνίας».

Πηγή: Naftemporiki