Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς

Την παράταση της σχολικής χρονιάς, τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων ακόμη και τον Ιούλιο και παρατάσεις για τις εξεταστικές των πανεπιστημίων εξετάζει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση που τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας χρειαστεί να μείνουν κλειστά για περισσότερες από 14 ημέρες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί η χρονιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και υπογράμμισε ότι πριν την λήξη της αναστολής των 14 ημερών θα ληφθεί μία απόφαση για το κατά πόσον υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί. «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή δύο εβδομάδων και περισσότερο. Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά» είπε η υπουργός Παιδείας.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει νέα αναστολή για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα η υπουργός Παιδείας απάντησε: «Γι’ αυτό έχουμε τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς. Δεν μπορώ να εκφέρω κρίση για το πόση θα είναι η διάρκεια της αναστολής. Θα ακούσουμε τις οδηγίες των ειδικών».

Η υπουργός εξήγησε ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους και με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών τους.

 «Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα είναι θέμα δεδομένων θέμα στιγμής. Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά» ανέφερε.

Είπε ακόμη πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει όλα τα σενάρια και δεν απέκλεισε την επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς. Σε πρώτη φάση για την αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων θα μειωθεί η διδακτική ώρα από 45 σε 35 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι στα σχολεία. «Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η  μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ακόμη και τον Ιούλιο αν χρειαστεί, ενώ για τις σχολικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου είπε ότι υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να ματαιωθούν.

Πηγή: naftemporiki.gr