Κικίλιας: Η Ελλάδα γίνεται βιώσιμος τουριστικός προορισμός

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με tweet του αναφέρεται στους 3 βασικούς πυλώνες του Υπουργείου για τον βιώσιμο τουρισμό με στόχο να προστατευτούν οι ομορφιές της Ελλάδας και να μην αλλοιωθεί το μοναδικό ελληνικό τουριστικό προϊόν που προσφέρει στους ξένους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας υπογραμμίζει τη συνεργασία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού με τη Google για την επιτάχυνση του πράσινου και βιώσιμου του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά προγράμματα για τις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και χρηματοδότηση 1 εκ. δολαρίων από τη Google.org για την υποστήριξη οργανισμών με αντικείμενο την παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα όσον αφορά τη βιωσιμότητα και τον οικοτουρισμό.

Επιπλέον, το Υπουργείο Τουρισμού δημιουργεί Εθνικό Παρατηρητήριο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ενώ όσον αφορά τους δύο “household brands” του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, υλοποιείται ήδη σχέδιο για τη διασφάλιση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξής τους. Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν δρομολογηθεί και για άλλα νησιά και δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς που δεν αντιμετωπίζουν ακόμα πρόβλημα.

typothes.gr