Κικίλιας: Θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Τρίτη για Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά

«Σήμερα το μεσημέρι συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου σε σχέση με τον τριήμερο καύσωνα που αναμένουμε από αύριο, ο οποίος θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, με θερμοκρασίες οι οποίες κάποιες φορές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου» δήλώσε ο Βασίλης Κικίλιας πριν την Διυπουργική σύσκεψη για τον καύσωνα.

 «Με βάση αυτό και το δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιών που θα είναι πολύ υψηλός στο 4, για σημαντικές περιοχές της Ελλάδας, συγκαλείται διυπουργική σύσκεψη με συναρμόδια υπουργεία, φορείς, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φυσικά πρώτου και δεύτερου βαθμού και θέλουμε με βάση αυτό, δηλαδή την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, να ζητήσουμε και από τους πολίτες τη συνδρομή τους, την προσοχή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της των περιουσιών των ανθρώπων και του φυσικού κάλλους της οικολογίας.

Είμαστε ήδη, 40 ημέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Εξήγησα ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος. Ήδη έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στις οποίες έχουμε ανταπεξέλθει. Όμως προσοχή, κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα και μια καινούργια μάχη» πρόσθεσε.