ΚΙΝΑΛ για διάγγελμα: Οικονομικά για κοροϊδία αλλά όλοι καταλαβαίνουν

Η κυβέρνηση υπό την πίεση των προβλημάτων, εξαναγκάστηκε να ανακοινώσει με καθυστέρηση, μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της εργασίας, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του που σχολιάζει το νέο πρόγραμμα. Χαρακτηρίζει τα μέτρα ανεπαρκή και ανεπεξέργαστα, με στρεβλώσεις που προδίδουν τις βαθιά συντηρητικές λογικές της ΝΔ.

Το ΚΙΝΑΛ παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα αναφέρει ότι η επιδότηση εργασίας συνοδεύεται από μείωση αποδοχών (για εργαζόμενο των 1000 ευρώ η μείωση είναι 200 ευρώ, 20% του μισθού), ενώ συνδέεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Επισημαίνει ότι η μείωση της προκαταβολής φόρου παραπέμπεται για τον Ιούλιο, χωρίς να προσδιορίζεται το ποσοστό της μείωσης.

Όσον αφορά τους όρους για τα εγγυημένα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, επαφίενται στη γνωστή «καλή θέληση» των Τραπεζών.

Το ΚΙΝΑΛ κρίνει επίσης ανεπαρκή τη μείωση του ΦΠΑ για ροφήματα και καφέ, ενώ θεωρεί ότι έπρεπε να μειωθεί σημαντικά και συνολικά σε εστίαση και διαμονή.

Αναφέρει επίσης ότι το επίδομα ανεργίας στους εποχιακούς εργαζόμενους του τουρισμού, στα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν διατηρείται μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όσα για το συνολικό κόστος των δήθεν 24 δις ευρώ για όλη την περίοδο της πανδημίας, η κυβέρνηση με μαγικό τρόπο αθροίζει παροχές, δάνεια, εγγυήσεις δανείων και αναβολές είσπραξης οφειλών. Οικονομικά για κοροϊδία αλλά όλοι καταλαβαίνουν, καταλήγει.