Κλειστό κέντρο για απελάσεις – «εξπρές» έρχεται στη Βόρεια Ελλάδα

Σε κλειστό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα, πρόκειται να κρατηθούν όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα τις τελευταίες μέρες είτε από τα χερσαία είτε από τα θαλάσσια σύνορα και οι οποίοι πρόκειται – χωρίς να καταγράφονται – να επαναπροωθούνται στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής τους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής», χθες εκδόθηκε σε ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αναστέλλεται για ένα μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση αποσκοπεί αφενός να καταδείξει την αποφασιστικότητά της στην αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο και αφετέρου να εκτονώσει την ένταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου το Λιμενικό ακολουθεί τακτική επιθετικής επιτήρησης τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο, όπου κατέπλευσε αρματαγωγό έτσι ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτό οι οικογένειες των νεοαφιχθέντων προσφύγων, οι οποίες παραμένουν στην ύπαιθρο.

Πληροφορίες από «Καθημερινή»