Κλειδώνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες!

Επιχείρηση “σκούπα” στις παραλίες για ομπρέλες και ξαπλώστρες που μένουν μόνιμα κλειδωμένες επιχειρεί ο Δήμος Προποντίδας. Το φαινόμενο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς εκατοντάδες λουόμενοι φεύγοντας κλειδώνουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους στην παραλία, καταλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο το μέρος και για την επόμενη ημέρα.

“Αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό. Οι παραλίες θα πρέπει να είναι ελεύθερες. Δεν μπορεί να κλειδώνουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους οι λουόμενοι. Δεν μπορούν να δεσμεύουν την παραλία 24 ώρες το 24ωρο. Το τελευταίο διάστημα είχαμε καταγγελίες, τηλέφωνα και διαμαρτυρίες”, τονίζει στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 fm” ο δήμαρχος του Δήμου Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς.

Ο ίδιος επισήμανε πως συνεργεία του δήμου: “μάζεψαν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες που ήταν στις παραλίες. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα συμμορφωθεί η κατάσταση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να τοποθετεί την ξαπλώστρα του. Δεν μπορεί κάποιος να δεσμεύει κομμάτι της παραλίας 24 ώρες το 24ωρο. Είναι χιλιάδες που επισκέπτονται την Χαλκιδική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε κάθε μέρα. Όμως σίγουρα θα βγούμε και τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να πάμε πρωί για να τα μαζέψουμε. Αν θέλει κάποιος να πάρει πίσω τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες του μπορεί να πάει στο αμαξοστάσιο των Ν. Μουδανιών”.

Τέλος ο κ. Καρράς επισήμανε πως: “και στις 9 παραλίες έχουμε τοποθετήσει διαδρόμους ΑΜΕΑ. Έχουμε επίσης τουαλέτες και αμαξίδια για ΑΜΕΑ. Οι παραλίες μας είναι άμεσα προσβάσιμες στα ΑΜΕΑ”.