Κλειστές εφορίες σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω… επιθέσεων

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι Σύλλογοι εφοριακών των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, σήμερα Παρασκευή 8/9/2017 από τις 12:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, λόγω των επιθέσεων που δέχονται ενώ θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση στην είσοδο της Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου εφοριακών:

Οι επιθέσεις εναντίον των εφοριακών υπαλλήλων λαμβάνουν πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας. Προπηλακισμοί, απειλές, επιθέσεις, τραυματισμοί αλλά και χρήσης ένοπλης βίας, με σκοπό την εδραίωση κλίματος φόβου και ανασφάλειας, είναι η καθημερινότητα μας στη μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής. Στην πραγματικότητα το ηθικό των εργαζομένων δέχεται ένα ισχυρότατο πλήγμα.

Οι υποσχέσεις, οι εξαγγελίες που μένουν στα χαρτιά και οι καλές προθέσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας δεν βοηθούν ούτε μπορούν να μας καθησυχάσουν.

Την ίδια στιγμή το σοβαρότατο ζήτημα της άρσης της ποινικής, πειθαρχικής και αστικής ευθύνης παραμένει άλυτο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα οργανωμένα συμφέροντα καταφέρονται εναντίον του φοροελεγκτικού μηχανισμού με μηνύσεις και κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, υπερβάλλων ζήλο κλπ. υποχρεώνοντας τους συναδέλφους να εμπλακούν σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με τα νομικά τους οπλοστάσια, υπερασπιζόμενοι την υπηρεσία και τους εαυτούς τους… με δικά τους έξοδα!!!

Επιπλέον, η μισθολογική εξομοίωση των νέων συναδέλφων παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. παραμένει ανεκπλήρωτη δέσμευση με αποτέλεσμα νέοι συνάδελφοι να οδηγούνται ακόμα και σε παραιτήσεις.

Ζητούμε η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να σταθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και των περιστάσεων.