Κοινοβουλευτικές αναφορές Απ. Πάνα για υγεία και αστυνόμευση στο Νέο Μαρμαρά

Με διπλή Κοινοβουλευτική Αναφορά ο Βουλευτής Πάνας Απόστολος μετέφερε προς τους κ.κ. Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Υγείας κ. Β. Κικίλια τα δίκαια αιτήματα για ασφάλεια και υγεία των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του Νέου Μαρμαρά, όπως συνυπογράφονται από δεκατέσσερις τοπικούς συλλόγους.

Συγκεκριμένα, στις Αναφορές του ο Βουλευτής τονίζει πως αναμφίβολα ο Νέος Μαρμαράς αποτελεί την πολυπληθέστερη και τουριστικότερη Δημοτική Κοινότητα του ενιαίου Δήμου Σιθωνίας, όπου μάλιστα δραστηριοποιείται μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Ελλάδας στην οποία λειτουργεί και Καζίνο. Επίσης ο κ. Πάνας  υπογράμμισε πως οι επισκέπτες μαζί με τους μόνιμους κατοίκους κατά την τουριστική περίοδο αγγίζουν τις 40.000 και ως εκ τούτου τόσο η παροχή βασικής αστυνόμευσης όσο και η παροχή ιατρικής περίθαλψης θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη.

«Για τους παραπάνω λόγους τόσο η γενική αστυνόμευση όσο και η παροχή ιατρικής περίθαλψης θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη», συμπληρώνει ο κ. Πάνας και συνεχίζει: «Τις τελευταίες μέρες όλοι οι Χαλκιδικιώτες γινόμαστε μάρτυρες της αύξησης της εγκληματικότητας στον τόπο μας. Κατανοώ πλήρως και προωθώ στους αρμόδιους Υπουργούς τόσο το αίτημα για την επανέναρξη της λειτουργείας του αστυνομικού τμήματος στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής όσο και το αίτημα για στελέχωση του Περιφερειακού ιατρείου Νέου Μαρμαρά με γενικούς ιατρούς και νοσηλευτές, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργεί κάποιες μέρες τη βδομάδα με μία ιατρό. Θα παρακολουθώ στενά και τα δύο ζητήματα καθότι η Χαλκιδική πρέπει να αποκτήσει τις υποδομές που της αξίζουν».