Κορωνοϊός: Από σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 60

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει να γίνεται με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna

Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της 4ης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό, για πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και από σήμερα διευρύνεται ακόμη περισσότερο, ώστε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες -που κινδυνεύουν περισσότερο από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού- να έχουν τη δυνατότητα για την τέταρτη δόση του εμβολίου και την ισχυρότερη προστασία τους από την πανδημία. Την περασμένη εβδομάδα είχε ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 80 ετών.

Με mRNA εμβόλιο η τέταρτη δόση εμβολίου

Αναφορικά με το εμβόλιο που θα χορηγείται στην τέταρτη δόση εμβολίου (ή δεύτερης αναμνηστικής δόσης), η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει να γίνεται με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη αναμνηστική δόση (τρίτη δόση).

Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (ή τρίτης δόσης), δεν προτείνεται τέταρτη δόση εμβολίου.

Θυμίζουμε ότι από 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων.

Η δεύτερη αναμνηστική δόση για την ομάδα αυτή χορηγείται 3 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική. Στην παραπάνω ομάδα περιλαμβάνονται και παιδιά και έφηβοι 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου.