Κορωνοϊός: Καμπανάκι κινδύνου από ΕΟΔΥ – Πιθανό μεγάλο 2ο κύμα

Τι είπε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Να συνεχιστεί η συλλογική προσπάθεια στην μάχη απέναντι στην πανδημία, τόνισε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως δε θα πρέπει να εφησυχάζουμε και πως ο ιός είναι ακόμη μαζί μας.

Ο Επίκουρος καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών είπε χαρακτηριστικά πως “υπάρχουν κάποιοι σπινθήρες ανά την επικράτεια, τους οποίους πρέπει να κατασβέσουμε”.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλη την κοινωνία, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας ίσως θα είναι ακόμη μεγαλύτερο”, δήλωσε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος είναι υπαρκτό.. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αποφύγουμε τα χειρότερα..”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά τα “εισαγόμενα” κρούσματα ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δήλωσε: “Οι έλεγχοι γίνονται με έναν αλγόριθμο, δεν γίνονται τυχαία.. Ελέγχονται περισσότερο οι ταξιδιώτες που αποτελούν υψηλής πιθανότητας κρούσματα.. Οι υπόλοιποι είναι χαμηλής πιθανότητας, όχι μηδενικής..”.

Τέλος, όσον αφορά τον εφησυχασμό των Ελλήνων και τη χαλάρωση των μέτρων ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ υποστήριξε: “Είναι ο Μεσογειακός ενθουσιασμός, σε συνδυασμό με την κόπωση των μέτρων.. Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να προκαλέσει καταστροφές αν δεν ακολουθήσουμε τις συστάσεις. Σημαντική η χρήση μάσκας για τον περιορισμό της πανδημίας..”

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου: