Κορωνοϊός: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους εισηγούνται στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας. Η εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρχίσει να τίθεται επί τάπητος τις τελευταίες ημέρες, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως μονάχα την Τρίτη ανακοινώθηκαν 58 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα (34 ήταν τα «εισαγόμενα» κρούσματα της ημέρας) και η ανησυχία για την εκδήλωση του δεύτερου κύματος του ιού στη χώρα μας, οδήγησε τους λοιμωξιολόγους – μετά την απόφαση για απαγόρευση των πανηγυριών ως το τέλος Ιουλίου – και στην υποχρέωση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, με σκοπό να περιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Λίγο νωρίτερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε πως σήμερα επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας 58 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 34 αφορούν τουρίστες. Πιο αναλυτικά,  από τα 58 νέα κρούσματα, τα 28 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, έξι εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχοοκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικήςεπτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκηςτρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβουδυο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθηςένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίαςένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνηςένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3883 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες, 12 ήταν οι διασωληνωμένοι τη Δευτέρα).

error: Content is protected !!