Κορυφαίο άλμα για φέτος στην Ευρώπη ο Τεντόγλου

Ο Έλληνας πρωταθλητής πρώτευσε στο μίτινγκ της Λεμεσού με άλμα στα 8,26μ., στον πρώτο εφετινό αγώνα του στον ανοιχτό στίβο.

Η θερινή σεζόν ξεκίνησε σήμερα για τον Μίλτο Τεντόγλου στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να καταγράφει καλύτερο άλμα στα 8,26 μέτρα και να ξεκινά δυνατά.

Ο Τεντόγλου είχε συνολικά τέσσερα έγκυρα άλματα εκ των οποίων τα τρία πάνω από τα 8,20 μέτρα, ενώ με το 8,26 έγινε ο κορυφαίος αθλητής φέτος στην Ευρώπη και ο έκτος στον κόσμο.

Ο 25χρονος άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,25 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο άλμα, πέτυχε 8,17 μ. στο τρίτο, δεν ολοκλήρωσε το τέταρτο κι έκλεισε τον αγώνα του με 8,22 μ. και 8,26 μέτρα.

Ο αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 4 Ιουνίου στο Street Event του Πειραιά, που θα χειροκροτηθεί από τους Έλληνες φιλάθλους οι οποίοι θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση.

 «Ήταν το ντεμπούτο και στον πρώτο συνήθως αγώνα δεν πηδάω καλά, όμως, σήμερα είχα μια σειρά από καλά άλματα. Μου αρέσει να αγωνίζομαι με τον Τόμπιας Μόντλερ. Έχουμε κάνει μαζί πολλούς αγώνες σε διαφορετικά μέρη στον κόσμο», σχολίασε ο Τεντόγλου.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει πίεση για το χρυσό στο παγκόσμιο μόνο από τον εαυτό μου. Γιατί το θέλω και ξέρω ότι μπορώ να το κάνω. Το μήκος φαίνεται πολύ δυνατό φέτος. Ωστόσο όταν ο συναγωνισμός είναι μεγάλος καταφέρνω να πηδάω όπως πρέπει».

naftemporiki.gr