Κουντουρά: Ανακάμπτει ο εσωτερικός τουρισμός

Η προβολή και προώθηση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και των άπειρων ταξιδιωτικών επιλογών που προσφέρουν προορισμοί από όλη την Ελλάδα, αποτελούν τον στόχο της 1ης έκθεσης Greek Travel Show, που εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi».

Όπως επισήμανε σχετικά η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, «με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε την Greek Travel Show, την πρώτη  αυτή έκθεση της ΔΕΘ-HELEXPO, με σκοπό να αναδείξει τις άπειρες δυνατότητες για βιωματικά ταξίδια και ταξιδιωτικές εμπειρίες  στην Ελλάδα».

Η κα. Κουντουρά τόνισε ότι ο εσωτερικός τουρισμός έχει αρχίσει να ανακάμπτει, ενώ υπογράμμισε την συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και τον ιδιωτικό τομέα για την δυναμική και στοχευμένη προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος κάθε προορισμού.

Ακόμη, επισήμανε ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΤ στέκονται αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει και προωθεί το τουριστικό προϊόν, όπως η Greek Travel Show.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας τόνισε ότι η Greek Travel Show αποτελεί μία γιορτή του ελληνικού τουρισμού και δίνει τη δυνατότητα για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για όλους τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, προσφέροντας στους επισκέπτες το πιο ολοκληρωμένο one stop shop για να γνωρίσουν ξενοδοχεία, αξιοθέατα, περιηγήσεις, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κτλ.

Στην τελετή των εγκαινίων απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γιώργος  Καραμέρος, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Δήμαρχος Ναυπλιαίων κ. Δημήτρης Κωστούρος και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμαρουσίου κα. Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η Σοφία Παπαδοπούλου, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοϊας στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου 2008 και η Μαρία Πολύζου, κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο δρόμο και Φειδιππίδειο Δρόμο. Στην Greek Travel Show φιλοξενείται η Έκθεση Φωτογραφιών Ολυμπιονικών του κ. Βασίλη Κουτρουμάνου, φωτογράφου Ολυμπιονικών, βραβευμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως κορυφαίου φωτορεπόρτερ της χρονιάς.

Οι εκθέτες στην Greek Travel Show, που θα διαρκέσει μέχρι σήμερα, φτάνουν τους 80, ενώ η έκθεση καλύπτει 4.500 τ.μ..