KOUZINA 2017: απήχηση και συμμετοχή όσο ποτέ!

Με κοινό στόχο, όραμα και προοπτική ολόκληρη η κοινωνία της Ανατολικής Χαλκιδικής, πιο ενωμένη και εκπαιδευμένη από ποτέ, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το KOUZINA 2017, το οποίο καθημερινά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων διαδικτυακών επισκεπτών, πολλών ευρωπαίων ταξιδευτών αλλά και εκπροσώπων τουριστικών γραφείων από ολόκληρο τον κόσμο.

Πράγματι, οι κρατήσεις και οι συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο – με το ενδιαφέρον του τουριστικού κοινού να έχει εκδηλωθεί από το περασμένο φθινόπωρο και να κορυφώνεται με μεγάλη ανοδική πορεία μέχρι σήμερα.

Το KOUZINA 2017 ξενικά στις 15 Μαΐου από την ιστορική πρωτεύουσα και πιο παραδοσιακή πόλη της Ανατολικής Χαλκιδικής, την Αρναία, διασχίζει ολόκληρο τον ορεινό όγκο του Χολομώντα, φτάνει στο Αριστοτελικό Όρος και τις κοινότητές του, για να καταλήξει στην παράκτια και νησιωτική ζώνη, παρουσιάζοντας έναν προς έναν τους τόπους, τα χαρακτηριστικά τους,  την πρωτογενή παραγωγή του καθενός, τις γαστρονομικές συνήθειες, αλλά και την κληρονομιά – φυσική, ιστορική, πολιτιστική, γαστρονομική.

Στην ουσία παρουσιάζεται ο τρόπος μέσω του οποίου η γαστρονομία μετατρέπεται σε όχημα προώθησης και προβολής κάθε επί μέρους οικισμού / περιοχής, αποδεικνύοντας ότι η τουριστική δραστηριότητα αποτελεί σύνολο πρωτοβουλιών και θεματικών πυλώνων που «μπλέκονται» μεταξύ τους, αναπτύσσονται και εξελίσσονται, για να συνθέσουν στο τέλος ολοκληρωμένα προϊόντα με ταυτότητα, μοναδικότητα και αναγνωρισιμότητα.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό KOUZINA λαμβάνουν μέρος:

– 12 τοπικοί σύλλογοι – φορείς πολιτισμού,

– 19 τοπικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις κύριες δραστηριότητες της διοργάνωσης,

– άλλες 26 που πλαισιώνουν τις παράλληλες δράσεις των 9 δημοσιογραφικών επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του φεστιβάλ

και

– περίπου 800 εθελοντές,

 

οι οποίοι υποδέχονται:

– chef από το παράρτημα Ηπείρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, δεδομένου ότι η Ήπειρος αποτελεί φέτος τον τιμώμενο ελληνικό προορισμό,

– μέλη του Συλλόγου ΕΡΓΑΝΗ από το Ηράκλειο Κρήτης, τα οποία θα παραλάβουν τη σκυτάλη του τιμώμενου ελληνικού προορισμού για το 2018,

– μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας Κύπρου, τα οποία θα λάβουν μέρος σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Παράλληλα, η επικεφαλής chef Ντίνα Νικολάου καλωσορίζει Θεσσαλονικείς chef, οι οποίοι σε συνεργασία με τοπικούς αναμένεται να απογειώσουν τις εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες της διοργάνωσης.

 

Στο φετινό KOUZINA θα λάβουν μέρος οι:

* Δημήτρης Παμπόρης του «Ekies All Senses Resort»,

* Δημήτρης Τσανανάς του «The Met»,

* Απόστολος Αλτάνης του «Hyatt Regency Thessaloniki»,

* Βασίλης Μπερμπεράκης του «Σέμπρικο»,

* Γιάννης Μπαχάρης του «Electra Palace»

* Παναγιώτης Σακαράκης του «Plaisir»,

ενώ ο διάσημος Ισπανός chef Marco Motta της ισπανικής γαστρονομικής σχολής Formaemplean αναμένεται να παρουσιάσει αυθεντικά ισπανικά πιάτα, καθ’ όλη την τελευταία εβδομαδιαία γαστρονομική ενότητα με τίτλο «η μεσογειακή κουζίνα».

Τέλος, 36 εκπρόσωποι Τύπου από την Τουρκία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ασία, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία προγραμματίζεται να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν τις καθημερινές γαστρονομικές γιορτές. Η επιλογή τους αλλά και η στήριξη των δημοσιογραφικών αποστολών πραγματοποιήθηκε από τα αρμόδια γραφεία Ε.Ο.Τ. του εξωτερικού, δεδομένου ότι για μία ακόμη χρονιά το KOUZINA τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το φεστιβάλ, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην Ισπανία, θα κλείσει τις πύλες του στις 15 Ιουνίου στην «Ακτή Κομίτσα», όπου με φόντο τον Ακάνθιο Κόλπο και την Αθωνική Πολιτεία οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν για το έργο, την προσφορά και τη συνεισφορά τους.

Πληροφορίες για καθεμιά από τις δραστηριότητες του KOUZINA 2017 μπορείτε να διαβάσετε εδώ ενώ πληροφορίες για την Ανατολική Χαλκιδική θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού www.mountathosarea.org