Κουτσούμπας: Μέτρα στήριξης του κεφαλαίου από την κυβέρνηση

Διμέτωπη επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνέχισε λέγοντας ότι η νέα κυβέρνηση «αποδεικνύει ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα των προσφύγων με όρους καταστολής» και ότι ουσιαστικά αντί να λύσει το ζήτημα, θα δημιουργήσει νέα προβλήματα.

 «Θα είμαστε στον καθημερινό αγώνα για να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης, σε κάθε επαγγελματικό κλάδο. Θα φέρουμε με συνέπεια στη βουλή τροπολογίες, διεκδικήσεις των εργαζομένων και νέες προτάσεις νόμου», συνέχισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

 «Για τους αγρότες, θα διεκδικήσουμε τη μείωση κόστους αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

 «Δημόσια Υγεία, σημαίνει πρώτα απ’ όλα πλήρη και μόνιμη απασχόληση για τους εργαζομένους και δωρεάν περίθαλψη για τους πολίτες», συνέχισε και διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ θα διεκδικήσει «δωρεάν παιδεία σε κάθε βαθμίδα».

 «Η Χ.Α. είναι εκτός βουλής, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάται η παρουσία της ακροδεξιάς στη παρούσα βουλή».

 «Φορολογείστε τους εφοπλιστές. Διεκδικήστε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Διαγράψτε μονομερώς το δυσβάσταχτο χρέος», δήλωσε απευθυνόμενος στη νέα κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας και τόνισε ότι «κάνετε μόνο τα χατίρια του κεφαλαίου και του ΝΑΤΟ».

 «Το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη παρούσα κυβέρνηση», κατέληξε.