Κυρ. Μητσοτάκης: «Η φύλαξη συνόρων δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης»

«Πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης σήμερα είναι να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σάλτσμπουργκ, υπογραμμίζοντας πως «και η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα». Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «σήμερα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά απούσα από αυτή τη συζήτηση».

«Και είναι απούσα για τρεις λόγους:

  • Ο πρώτος λόγος είναι ότι η έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, απλά, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής κυβέρνησης.
  • Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.
  • Και ο τρίτος λόγος είναι ότι δυστυχώς επί της σημερινής κυβέρνησης, δημιουργήθηκε το κολαστήριο της Μόριας, το οποίο προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό. Και αυτό παρ’ ότι έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία, όμως, φαίνεται ότι έχουν χαθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της κυβερνητικής αδιαφάνειας», υπογράμμισε.

 

Σειρά επαφών

Στο μεταξύ, σειρά επαφών είχε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σάλτσμπουργκ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης είχε σειρά επαφών και συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αλεξάντερ Σταμπ.

Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης, παρευρέθηκε επίσης σε δείπνο εργασίας με τους κ.κ. Ντάρα Μέρφι, αντιπρόεδρο του ΕΛΚ και επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας για τις ευρωεκλογές του 2019, Λορέν Βοκιέ, πρόεδρο του γαλλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και Πάμπλο Κασάδο, πρόεδρο του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος.

 

«Με συγκεκριμένο σχέδιο απαντάμε στα ψέματα»

Για «πρόκληση θάρρους» στην οποία η ΝΔ απαντά σε υποσχέσεις και ψέματα, όχι με άλλα ψέματα, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο και με αλήθειες, έκανε εξάλλου, λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης σε ομιλία του προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που οργάνωσε χθες το βράδυ, το «Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην παρούσα συγκυρία ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ένας λαός δοκιμασμένος από καταστροφές και διχασμούς παραπλανήθηκε, έστω και πρόσκαιρα, από ένα κομματικό μόρφωμα που ενσάρκωσε τις χειρότερες πλευρές του χθες». Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, πρόσθεσε, βρίσκεται σε σωστό δρόμο για να κερδίσει τη μάχη απέναντι σε μια ποιοτική «πρόκληση θάρρους».

«Μακριά από συμπλέγματα, έχει αναγνωρίσει το δικό της μερίδιο στα προβλήματα του παρελθόντος. Δεν έκρυψε ούτε τα λάθη και τις παραλείψεις της ούτε και τις κακές της στιγμές. Σε έναν μήνα ακριβώς, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τον έχω πολύ συχνά στο μυαλό μου. Διότι σχεδόν καθημερινά συνειδητοποιώ ότι αν κάτι χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι η πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δηλαδή το θάρρος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Χρειάζεται θάρρος να απαντάς σε υποσχέσεις και ψέματα, όχι με άλλα ψέματα, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο και με αλήθειες. Να προτείνεις ανάπτυξη και πρωτοβουλία σε ένα κράτος αγκυλωμένο από τη γραφειοκρατία. Να μιλάς για αξιολόγηση αντί για κομματικά ρουσφέτια και για αριστεία αντί για βόλεμα. Όλα αυτά είναι θάρρος. Θάρρος που σύντομα θα φέρει το φωτεινό αποτέλεσμα: Μία νέα ισχυρή κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με επικεφαλής τους πιο άξιους. Για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Μπορούμε. Το λέμε και θα το κάνουμε» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ν.Δ.: Επιχείρηση πλήρους κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν σήμερα 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία επισημαίνουν την «επιχείρηση πλήρους κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Γεωργαντάς, εκφράζει την ελπίδα ότι η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δε θα ακολουθήσει την πρακτική της προκατόχου της και θα δώσει στη Βουλή συγκεκριμένες απαντήσεις «στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουμε. Συγκεκριμένα: 1. Γιατί εδώ και πέντε μήνες η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των τεσσάρων υπουργών που ζήτησαν και πήραν από το ΑΣΕΠ τα στοιχεία από τους φακέλους των υποψηφίων διοικητικών και τομεακών γραμματέων; Γιατί κρύβεται και δεν δίνει εξηγήσεις για μια διαδικασία διαβλητή και έωλη, τόσο νομικά όσο και ηθικά, η οποία μάλιστα ήδη αποτελεί και αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης από τη Δικαιοσύνη; 2. Πόσους ακόμα φίλους και συγγενείς προτίθεται να διορίσει σε θέσεις ευθύνης, πριν αποφασίσει την ουσιαστική λειτουργία του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου που καθυστερεί από τον Οκτώβριο του 2016;» καταλήγει ο κ. Γεωργαντάς.