Κυρ. Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν χαϊδεύει αυτιά

Με σαφή πολιτικά μηνύματα ήταν διανθισμένη η αποψινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα εκδήλωσης εις τη μνήμη του πατέρα του, Κωνσταντίνου.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του κόμματος δεν χαϊδεύει αυτιά αλλά ενεργοποιεί συνειδήσεις, ενώ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «βρίσκεται σε σωστό δρόμο για να κερδίσει τη μάχη απέναντι σε μια ποιοτική “πρόκληση θάρρους”».

Εξάλλου, κατά τον πρόεδρο του κόμματος, «δεν έκρυψε ούτε τα λάθη της, ούτε τις παραλείψεις της, ούτε τις κακές της στιγμές». «Όλα αυτά, όμως, τα μετουσιώνει σε υπερβάσεις, που αποτυπώνονται στις θέσεις, τη συμπεριφορά της, το πρόγραμμά της» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και εξήγησε: «Ένα πρόγραμμα που δεν χαϊδεύει αυτιά, αλλά ενεργοποιεί συνειδήσεις. Που δεν στοχεύει μόνο στην καρδιά, αλλά και την σκέψη. Και που δεν ενεργοποιεί, μόνο την ελπίδα, αλλά τα μυαλά και τα χέρια όλων των πολιτών».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η τρέχουσα συγκυρία υποβάλλει το πολιτικό σύστημα σε μία διπλή άσκηση θάρρους:  «Από τη μια, οφείλουμε να κάνουμε μια ειλικρινή αποτίμηση και αποτύπωση ενός οδυνηρού κύκλου που κλείνει δραματικά. Και από την άλλη καλούμαστε να κάνουμε την τολμηρή επιλογή μιας νέας πορείας που ανοίγεται μπροστά μας».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «το πολιτικό σύστημα δεν έχει άλλον δρόμο από τον θαρραλέο επαναπροσδιορισμό του». Οφείλει, συνέχισε, «να εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους αυτοπεριορίστηκε σε παλαιές πρακτικές και δείλιασε μπροστά στην ανανέωση».

«Να αναρωτηθεί, επιτέλους, γιατί απέναντι στην κρίση, μόνο εμείς οι Έλληνες -σε αντίθεση με τους Πορτογάλους ή τους Ιρλανδούς- υποκύψαμε τόσο εύκολα στις σειρήνες της δημαγωγίας. Και πώς ένας λαός δοκιμασμένος από καταστροφές και διχασμούς, παραπλανήθηκε, έστω πρόσκαιρα, από ένα κομματικό μόρφωμα, το οποίο ενσάρκωσε τις χειρότερες πλευρές του χθες» ανέφερε, στο ίδιο πλαίσιο.

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπενθύμισε ότι σ’ έναν μήνα ακριβώς, στις 18 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του. «Τον έχω συχνά στο μυαλό μου, όπως είμαι σίγουρος ότι τον έχετε και εσείς. Διότι σχεδόν καθημερινά συνειδητοποιώ ότι αν κάτι χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι η πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δηλαδή το θάρρος» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

«Χρειάζεται θάρρος να απαντάς σε υποσχέσεις και ψέματα, όχι με άλλα ψέματα, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο και με αλήθειες. Να προτείνεις ανάπτυξη και ατομική πρωτοβουλία σε ένα Κράτος αγκυλωμένο από τη γραφειοκρατία. Να μιλάς για αξιολόγηση αντί για κομματικά ρουσφέτια, να μιλάς για αριστεία αντί για βόλεμα» υπερτόνισε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλήγοντας, μάλιστα, έστειλε μήνυμα για «μία νέα ισχυρή κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με επικεφαλής τους πιο άξιους, για να πάμε, επιτέλους, την Ελλάδα μπροστά».

naftemporiki.gr