Κυρανάκης: Στόχος η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά

Η μεταβίβαση ακινήτου, αποκλειστικά με ψηφιακές διαδικασίες, είναι στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

 «Σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς και τα υπουργεία στόχος μας είναι η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά, θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα» ανέφερε ο κ. Κυρανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στόχος είναι να γίνουν όλα ψηφιακά, λέει ο Κ. Κυρανάκης

 «Στόχος είναι να γίνουν όλα ψηφιακά. Την ώρα που πουλιέται ένα ακίνητο να ‘κλειδώνει’ ψηφιακά, ουσιαστικά για όσο διαρκεί συναλλαγή, ώστε να μην μπορεί να διαπραγματευτεί η να πωληθεί κάπου αλλού» ανέφερε.

Θέλουμε να πάμε και σε ψηφιακή πλατφόρμα συμβολαίων, πρόσθεσε. «Χθες είχαμε και εκτενή συνάντηση με την Ένωση Δικαστικών Επιμελητών για να διασυνδέσουμε τη δική τους πλατφόρμα με την πλατφόρμα του Κτηματολογίου για να κάνουν ψηφιακή επίδοση και αυτοί. Σε αυτό ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου» είπε.

Για το κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών

Σε ό,τι αφορά τις ουρές στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, ξεκαθάρισε ότι από Δευτέρα 28 Αυγούστου η λίστα αναμονής δεν θα ισχύει, κάνοντας λόγο για «τριτοκοσμικό φαινόμενο που λαμβάνει τέλος».

 «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυστυχώς, ευτυχώς γι’ αυτούς, βγάζουν μεροκάματο σήμερα… Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα που θα βγάζεις αριθμό ψηφιακά, θα βλέπεις στο κινητό σου ανά πασά στιγμή ποιος αριθμός εξυπηρετείται, και δε θα χρειάζεται να περιμένεις την ουρά, θα προγραμματίζεις τις δουλειές σου» «Το χαρτάκι δεν θα αναγνωρίζεται» δήλωσε δε ο υφυπουργός.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης διευκρίνισε ότι το gov.gr σήμερα καλύπτει 7 στους 10 από αυτούς που περιμένουν στην ουρά. «Δεν ισχύει ότι πρέπει να πας στο κτηματολόγιο για να κάνεις τη δουλειά σου πιο γρήγορα, αντίθετα με την ψηφιακή κατάθεση έχεις προτεραιότητα» σημείωσε.

Πηγή: iefimerida.gr