Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες ζήτησαν αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Δήλωση μετά την ιστορική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 «Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα μας καλεί όλους να επισπεύσουμε τη διαδικασία για κυβερνητική λύση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

 «Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό. Είμαι περήφανος και συγκινημένος» πρόσθεσε, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα της κάλπης δείχνει ότι «οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας».

Ευχαρίστησε παράληλα «από καρδιάς τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ανέδειξαν τη ΝΔ μεγάλο νικητή».

 «Η Ν.Δ. έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν με σαφή και σχεδόν απόλυτο τρόπο» πρόσθεσε.

Αυτό ζήτησαν άλλωστε σήμερα οι ψηφοφόροι με εμφατικό και – θα έλεγα – με απόλυτο τρόπο. Μας ζήτησαν να τρέξουμε πο γρήγορα στον δρόμο της προόδου, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας:

Επεσήμανε στη συνέχεια πως θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές επιταγές σε σχέση με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι η χώρα δεν μπορεί να εμπλακεί σε ατελέσφορα κομματικά παζάρια. Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ενωτικά, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλους όσοι δίστασαν να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα και τόνισε με νόημα, πως με αυτοκριτική και την επιδίωξη για διαρκή βελτίωση θα βαδίσουμε προς την Ελλάδα του 2027.

 «Απόψε κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος τον οποίο και θα διανύσουμε μαζί, με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας και με ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική, χωρίς αλαζονεία και έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ» κατέληξε.