Λ. Αυγενάκης: Τέλος σε «Ρουβίκωνα» και άβατο στα Εξάρχεια με διακυβέρνηση ΝΔ

«Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε ότι θα μπει τέλος στα Εξάρχεια, τέλος στους Ρουβίκωνες, τέλος στην ανομία. Ο νόμος θα εφαρμόζεται» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, σε ομιλία του, σε εκδήλωση για την «Ασφάλεια του πολίτη προϋπόθεση ελευθερίας και δημιουργίας» που διεξήχθη στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τόνισε ότι «είναι ίσως η πιο σημαντική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου και δημιουργίας για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος» και τόνισε ότι για τη ΝΔ αποτελεί πρωταρχικό στόχο και βασική δέσμευση η επιστροφή της Ελλάδας σε μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του επεσήμανε πως για τη ΝΔ η ασφάλεια του πολίτη είναι μια πάρα πολύ σημαντική αξία και πως: «Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Και τα όρια της ατομικής ελευθερίας τα καθορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος. Και, βέβαια, η ελευθερία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ασυδοσία».

Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση είπε πως με την καταστροφική πολιτική της έβαλε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα. Και γέμισε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες: «Οι προκαταλήψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έναντι του αστυνομικού προσωπικού, η υποστελέχωση και οι σημαντικές ελλείψεις (περιπολικά, καύσιμα, πάρεργα, κλπ) έχουν αποδυναμώσει το αστυνομικό προσωπικό. Στην πράξη έχουν αφοπλίσει την αστυνομία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει κάθε μορφής βίας από όπου και αυτή προέρχεται. Έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλεί την εκλογική της πελατεία».

Και ανέφερε ότι η ΝΔ δεσμεύεται να καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, να επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄, καθώς και το προηγούμενο καθεστώς για τις άδειες των κρατουμένων-βαρυποινιτών και θα επεκτείνει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής επιτήρησης των κρατούμενων («βραχιολάκια») και τις εναλλακτικές μορφές έκτισης των ποινών για αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Θα καθιερώσει την ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα ενισχύσει το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς και δεν θα υπάρξει κανένα άβατο.

naftemporiki.gr