Λ. Κρέτσος: Με αντικειμενικά κριτήρια τα μέτρα στήριξης του Τύπου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να τεθούν αντικειμενικά κριτήρια στα μέτρα στήριξης του Τύπου, μόνιμου χαρακτήρα, επισήμανε ο  υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λ. Κρέτσος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται και κάποιοι όροι, όπως το να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι και η ειδησεογραφία της εφημερίδας να προέρχεται κατά 50% από εσωτερικούς συντάκτες.

Ο κ. Κρέτσος μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι «έχει μεγάλη σημασία να σωθούν οι εφημερίδες, όχι όμως αυτές όπως το “Μακελειό” που είναι κατάπτυστο και θα περίμενα και πιο ηχηρή αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ για το θέμα».

Διαβεβαιώνοντας ότι ο στόχος είναι μια μόνιμη ρύθμιση και όχι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα πριν τις εκλογές, πρόσθεσε ότι  «οφείλει και ο χώρος των εκδοτών να κάνει τη δουλειά του, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε το “Μακελειό”. Είναι θέμα Δημοκρατίας και εκεί να υπάρχει ευαισθησία».

Μιλώντας για το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός δήλωσε ευχαριστημένος με το περιεχόμενο της δημόσιας τηλεόρασης που έχει και πλουραλισμό και είναι σύγχρονο και ποιοτικό, ενώ  απαντώντας στα σενάρια περί επαναφοράς του τηλεοπτικού σταθμού MEGA ως θεματικό κανάλι, σημείωσε ότι τώρα είναι σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

«Αν υπάρξει επενδυτής στο μέλλον για τις θεματικές άδειες, ίσως γίνει κάτι. Το ΕΣΡ τώρα επιμελείται τη διαδικασία για τα εθνικής εμβέλειας κανάλια. Μετά, καλείται να απαντήσει αν θα προχωρήσει άμεσα στις περιφερειακές άδειες ή στα θεματικά κανάλια», συμπλήρωσε.