Λ. Μενδόνη: Στο πρόγραμμα η ανάδειξη του Πύργου της Τρανής Αμμοούδας

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προέβη σε γραπτή δέσμευση για την προστασία κι ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Πύργου της Τρανής Αμμούδας στη Σιθωνία, ύστερα από κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού Χαλκιδικής και Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κυριακής Μάλαμα, προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται στο απαντητικό έγγραφο της υπουργού:

    “Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους προγραμματίζει την ένταξη στο πρόγραμμα δράσης του επόμενου έτους τη διενέργεια σωστικών εργασιών. Στη συνέχεια και με βάση τις προτεραιότητές της, η Εφορεία θα προβεί στην εκπόνηση μελετών στερέωσης και αποκατάστασης του μνημείου, καθώς και έρευνας, ανάπλασης και διαμόρφωσης του χώρου”.

Η κ. Μάλαμα από την πλευρά της αναφέρει:

    “Η κοινωνία της Χαλκιδικής αναμένει αυτή η δέσμευση να γίνει πράξη κι εμείς θα επαναλαμβλάνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ένταξη αυτής της δράσης στο πρόγραμμα δράσης του επόμενου έτους και την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την υλοποίηση της. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο που πρέπει να προστατευτεί και να αναδειχθεί”.

www.halkidikinews.gr