Λαϊκή Συνέλευση στη Σωζόπολη

Με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της Σωζόπολης πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες λαϊκές συνελεύσεις με θέμα τη μετατροπή οικισμών σε δημοτικές κοινότητες. Για επιθυμία χρόνων, που μπορεί επιτέλους να γίνει πραγματικότητα, μίλησε η τοπική σύμβουλος από τη Σωζόπολη Αργυρώ Ψαθά. Ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς με τη σειρά του εξήγησε τη δυνατότητα που παρέχει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 5027/2023. Συγκεκριμένα, το άρθρο 47 αναφέρει το εξής:

 «Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών ύστερα από εισήγηση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο στηρίζεται σε αναπτυξιακούς, συγκοινωνιακούς ή ιστορικούς λόγους, μπορεί οικισμός που έχει απογραφεί ως αυτοτελής, με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, να αποτελέσει δημοτική κοινότητα».

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και συλλογή υπογραφών των μονίμων κατοίκων, που τάσσονται υπέρ της μετατροπής του οικισμού Σωζόπολης σε Δημοτική Κοινότητα, ώστε στη συνέχεια να ληφθεί η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσει η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία. Όσες και όσοι επιθυμούν να υπογράψουν, υπάρχει η δυνατότητα να το πράξουν μέχρι αύριο στο Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Σιλάτων.