Μαγιορκίνης: Η πίεση στο ΕΣΥ δείχνει σημεία αποσυμπίεσης σε όλους τους δείκτες

Περιμένουμε περεταίρω βελτίωση της κατάστασης, τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Για βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει το ΕΣΥ, έκανε λόγο ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η πίεση στα νοσοκομείο δείχνει σημάδια αποσυμπίεσης σε όλους τους δείκτες καθώς ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ μειώθηκε κατά 7% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, ενώ ανέφερε πως οι ασθενείς στις απλές κλίνες μειώθηκαν και αυτοί σημαντικά.
Τα κρούσματα παρέμειναν σε σταθερό επίπεδο ωστόσο σημαντική βελτίωση της τάξης του 20%, παρατηρήθηκε στον αριθμό των θανάτων.
«Το κύμα της Όμικρον συρρικνώνεται σε παγκόσμια κλίμακα, ομοίως και στην Ελλάδα η διαπορά έχει σταθεροποιηθεί ενώ οι σκληροί δείκτες βαίνουν μειούμενοι. Η εξέλιξη της επιδημίας συνεχίζεται σύμφωνα με το βασικό σενάριο. Περιμένουμε περεταίρω βελτίωση της κατάστασης γεγονός που επιτρέπει την επιστροφή στην κανονικότητα καταρχήν για τους εμβολιασμένους», τόνισε ο καθηγητής.
Πηγή: skai