Μαρόκο: Λεωφορείο ανετράπη από χείμαρρο – Τουλάχιστον 11 νεκροί

Παρασύρθηκε από τα νερά πλημμύρας στη νοτιοανατολική επαρχία Ερασιντία

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή στο Μαρόκο όταν λεωφορείο ανατράπηκε και παρασύρθηκε από τα νερά πλημμύρας στη νοτιοανατολική επαρχία Ερασιντία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, η ανατροπή του λεωφορείου συνέβη πάνω σε γέφυρα στην κοινότητα Ελ Χανκ «λόγω πλημμυρών στην κοιλάδα». Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, ενώ είναι άγνωστος ακόμη άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούνται. Οι επιβάτες που απομακρύνθηκαν από το λεωφορείο διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Ερασιντία.

Το Μαρόκο επλήγη πρόσφατα από σφοδρές καταιγίδες, που προκάλεσαν πλημμύρες με πολλά θύματα στα τέλη Αυγούστου σε γήπεδο ποδοσφαίρου στη νότια περιοχή Ταρουντάν και σημαντικές υλικές ζημιές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η περιοχή Ντραα-Ταφιλαλέτ, στην άκρη της ερήμου, όπου εκτείνεται η επαρχία Ερασιντία, επλήγη διαδοχικά από δύο ακραία καιρικά φαινόμενα, την ξηρασία και τις πλημμύρες, που μαζί με το τραχύ έδαφος επιτείνουν την έκταση των πλημμυρών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP