Μάτα Τσικρικά: Εκρηκτικό μείγμα η συνύπαρξη κορωνοϊού – γρίπης

Τι δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος σχετικά με τα εμβόλια

Για τη συνύπαρξη της εποχικής γρίπης και του κορωνοϊού αλλά και τα εμβόλια που πρέπει να λάβουμε μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, Μάτα Τσικρικά.

Λίγο πριν την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, η οποία θα συνυπάρξει με τον κορωνοϊό η Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, Μάτα Τσικρικά μίλησε για τα εμβόλια που πρέπει να γίνουν από τους πολίτες προκειμένου να προστατευτούν. «Η οδηγία είναι για τα άτομα άνω των 60 ετών και τα ανοσοκατασταλμένα, και όπως έχουν επικοινωνήσει με τον θεράποντα ιατρό τους για την 4η επικαιροποιημένη  δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έτσι και να προχωρήσουν στο εμβόλιο της γρίπης, το οποίο μπορεί να χορηγηθεί σε ένα διάστημα 10 – 15 ημερών από το εμβόλιο του κορωνοϊού» εξήγησε η γιατρός.

Ερωτώμενη για τη σειρά λήψης των εμβολίων απάντησε πως «εποχικά είμαστε υπέρ της γρίπης». «Όσοι έχουν περάσει κορωνοϊό, ανάλογα με το ανοσολογικό τους προφίλ και το πότε νόσησαν, υπάρχει ισχυρή σύσταση και αυτοί να εμβολιαστούν για τη γρίπη» είπε.

Πηγή: megatv.com