Με επιτυχία το 2ο Σχολείο Τουρισμού On Tour στη Χαλκιδική

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Δευτέρου Σχολείου Τουρισμού OnTour Χαλκιδική στο ξενοδοχείο Pomegranate Wellness Spa Hotel στην Ποτίδαια με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour είναι μία εκπαιδευτική εκδήλωση, διάρκειας μίας ή δύο ημερών. Σκοπός είναι μέσα από τη διοργάνωση των “Σχολείων” να εκπροσωπηθούν μία πληθώρα αξιών που έχουν ανάγκη να αναδείξουν οι σύγχρονες τοπικές κοινωνίες υπό το πρίσμα της τουριστικής εκπαίδευσης, όπως: η προσφορά, ο εθελοντισμός, οι συνέργειες, η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες κι αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που διεξάγεται για 2η χρονιά το Σχολείο Τουρισμού OnTour στη Χαλκιδική και μάλιστα με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων που εμπλέκονται με τον τουρισμό στο νομό μας. Αυτός είναι και ο στόχος μας, να φέρουμε τους επαγγελματίες του τουρισμού για να μάθουν τις τάσεις της αγοράς, να ενημερωθούν για ό,τι πιο σύγχρονο στην τεχνολογία του κλάδου, για το πως διαμορφώνονται σήμερα οι ανάγκες και τα θέλω και οι απαιτήσεις των επισκεπτών μας.

Έχουμε δυναμικούς ομιλητές του κλάδου που έχουν να προσφέρουν νέες ιδέες και επικαιροποιημένες γνώσεις και μπορούν να δώσουν κίνητρο και γνώση σε όσους ασχολούνται άμεσά ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.