Μεγάλη δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο

• Πάνω από 60 εθελοντές και ο δήμος καθάρισαν την έκταση

• Συγκεντρώθηκαν 20 χιλ. λίτρα απορριμμάτων

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η συνέργεια του δήμου Κασσάνδρας με τους Cleaningans και την περιβαλλοντική ομάδα του ΠΑΜΑΚ για ακόμη μια δράση καθαρισμού του Γλαρόκαβου το Σάββατο 13 Μαΐου.

Το παρών έδωσαν η αντιδημαρχία Καθαριότητας και η κοινότητα Πευκοχωρίου, ενώ τη δράση ενίσχυσαν σημαντικά ο Κυνηγετικός Σύλλογος και η ΕΟΔ (βάση ετοιμότητας Κασσάνδρας).

Πάνω από 60 εθελοντές και τα συνεργεία των συνεργαζόμενων ομάδων συγκέντρωσαν συνολικά 20.000 λίτρα σκουπιδιών που, έπειτα από δύο ώρες σκληρής δουλειάς κατέληξαν στο απορριμματοφόρο.

Ειδικότερα ο απολογισμός αναφέρει ότι συγκεντρώθηκαν:

– 65 σακούλες των 250lt

– 2 νεροχύτες

– 4 λάστιχα αυτοκινήτου

– 1 στρώμα

– 3 τηλεοράσεις

και διαφορά ακόμη ογκώδη αντικείμενα όπως: πλαστικά τελάρα, μπιτόνια, σπασμένες πλαστικές καρέκλες/σκαμπό/ ξαπλώστρες, πλαστικές φιάλες, παιδικό αυτοκίνητο, κουβάδες, πόρτα πλυντηρίου, έπιπλα, διαφορά σίδερα, ηχοσύστημα αυτοκινήτου, φανάρια, σκίαστρα κ.α. Στα διάφορα ευρήματα εντοπίστηκαν επίσης αρκετά επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά όπως ένα μπιτόνι γεμάτο με πετρέλαιο, πολλά σπασμένα τζάμια και μια φιάλη προπανίου τα οποία παραπάνω αποτελούν άμεση απειλή  πυρκαγιάς για ένα πευκοδάσος.

Οι εθελοντές, μετά την ολοκλήρωση της δράσης απόλαυσαν τις ομορφιές και τη θάλασσα στο Παλιούρι ενώ  αξίζει να σημειωθεί ότι το γεύμα τους ήταν μια ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Miraggio Thermal SpaResort.