Μιχαηλίδου: Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους, ανεξάρτητα από χρέη

 «Αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των γιατρών των ΚΕΠΑ»

«Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορεί να γίνεται εκτέλεση των συνταγών στα ιδιωτικά φαρμακεία», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ανεξάρτητα αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους.

 «Όμως, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Συνεπώς, οι πολίτες που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους, δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς» υπογράμμισε η κα Μιχαηλίδου, στην ΕΡΤ, ωστόσο, διευκρίνισε ότι για τους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και τα παιδιά ανασφάλιστων το κράτος θα καλύπτει τις ιδιωτικές παροχές, για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για τη συνταγογράφηση.

Για την αύξηση των γιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί των ΚΕΠΑ για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους. Δηλαδή, από 500, που είναι σήμερα, θα γίνουν 1.200, ενώ αυξάνονται και οι ειδικότητες.

«Αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των γιατρών των ΚΕΠΑ»

«Επίσης, με σκοπό τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των γιατρών των ΚΕΠΑ, ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε τη συμμετοχή τους» προσέθεσε η κα Μιχαηλίδου.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε ερώτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας απάντησε ότι η συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων έχει ξεκινήσει, ώστε την 1η Απριλίου 2024 να έχουμε τον νέο κατώτατο μισθό. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αύξησή του.

Όπως είπε, η αύξησή του θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση όχι μόνο σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και σε όσους είναι δικαιούχοι επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν.

Πηγή: cnn.gr