Μιχαηλίδου: Μειώνονται οι καθυστερήσεις για την υιοθεσία

Το υπουργείο μειώνει τις καθυστερήσεις για την υιοθεσία, τονίζει η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στο Mega, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1980 παιδιά τα οποία διαμένουν σε 82 κρατικές και ιδιωτικές δομές προσθέτοντας ότι για πολλά χρόνια το κράτος δεν γνώριζε πόσα παιδιά φιλοξενούνται σε δομές προστασίας καθώς η καταγραφή ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020.

 «Έχουμε τόσα παιδιά που μένουν σε δομές και τόσους εν δυνάμει γονείς που θέλουν να ενωθούν με αυτά» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογραμμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε το 2018 νόμο που έφερε ανατροπές αλλά δεν δημιούργησε ενιαίο καταγραφικό σύστημα για το σύνολο των παιδιών. «Από τα 3,5 – 4 χρόνια που διαρκούσε η διαδικασία, μπορώ να πω ότι σε λίγο καιρό θα διαρκεί μόλις ένα χρόνο» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, προσθέτοντας: «Μειώνουμε τις καθυστερήσεις για την υιοθεσία και με απόλυτη διαφάνεια».

Αναφερόμενη στο ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι διευρύνθηκε το πρόγραμμα κρατικής επιχορήγησης. «Θα δώσουμε περισσότερα κουπόνια σε μητέρες για να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», κατέληξε η υφυπουργός Εργασίας.

Πηγή: iefimerida.gr