Μήνυμα Απόστολου Πάνα για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

 Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο ότι η προστασία των γυναικών και η εξάλειψη κάθε μορφής βίας δεν είναι μια τυπική υποχρέωση, αλλά μια καθημερινή μάχη που οφείλουμε όλοι να δίνουμε με αποφασιστικότητα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, υπάρχουν γυναίκες που αντιμετωπίζουν σιωπηλά τον φόβο, την κακοποίηση και την κοινωνική απομόνωση. Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς και η κοινωνία των πολιτών πρέπει να βρίσκονται δίπλα τους με πραγματική στήριξη, άμεσες δομές προστασίας και ξεκάθαρα μηνύματα μηδενικής ανοχής.

Στην Χαλκιδική που δεν υπάρχει ξενώνας φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες, είναι ανάγκη να υπάρξει πρόνοια δημιουργίας του άμεσα, όπως είναι ανάγκη να υποστηριχθούν περισσότερο τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων, γιατί είναι οι πιο προσβάσιμη υπηρεσία που μπορεί να συμβουλέψει, να κατευθύνει και τα στηρίξει σε πρώτο επίπεδο γυναίκες ειδικά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δεσμεύομαι, να συνεχίσω να στηρίζω κάθε προσπάθεια που ενισχύει την πρόληψη, την ενημέρωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. Να υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε γυναίκας στη ζωή, στην ασφάλεια και στην αξιοπρέπεια.

Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας. Με ενότητα, δράση και ευαισθησία μπορούμε να διαμορφώσουμε μια Χαλκιδική – και μια Ελλάδα – όπου καμία γυναίκα δεν θα φοβάται να μιλήσει και καμία δεν θα μένει μόνη.