Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής Κατερίνας Ζωγράφου για την επέτειο της Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,

Σήμερα γιορτάζουμε με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια την επέτειο της κήρυξης της επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική. Μια επέτειο που μας υπενθυμίζει τις θυσίες και τον ηρωισμό των προγόνων μας, που πάλεψαν με αποφασιστικότητα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας.

Η επανάσταση της Χαλκιδικής είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας μας, καθώς συνέβαλε καθοριστικά στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον οθωμανικό ζυγό. Οι ηρωικές πράξεις των επαναστατών, με πρωτοστάτες τον Εμμανουήλ Παπά και άλλους αγωνιστές, μας διδάσκουν την αξία της ενότητας, της ανδρείας και της αφοσίωσης στο κοινό καλό.

Αυτή η ημέρα είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε όχι μόνο τους αγωνιστές της επανάστασης, αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της εθνικής μας ταυτότητας. Ας αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση από το παράδειγμά τους, ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον, με σεβασμό στην ιστορία και τις αξίες μας.

Με την πεποίθηση ότι το πνεύμα της επανάστασης ζει στις καρδιές μας, σας καλώ να γιορτάσουμε αυτή την ιστορική ημέρα με σεβασμό και υπερηφάνεια. Ας κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των ηρώων μας και ας εργαστούμε όλοι μαζί για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Χρόνια πολλά, Χαλκιδική!