Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα συνεκτικής πολιτικής μιας τετραετίας η πρόοδος

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας ολόκληρης τετραετίας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα μιας συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας ολόκληρης τετραετίας», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε στη Θεσσαλονίκη με βουλευτές της ΝΔ και εκπροσώπους φορέων.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι βρίσκεται στην πόλη με διπλή ιδιότητα, αυτή του πρωθυπουργού, αλλά και του βουλευτή στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός, που συνοδευόταν από κυβερνητικό κλιμάκιο, έφτασε στις 09:55 στο Διοικητήριο. όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν στοιχεία για την πρόοδο των έργων το διάστημα που μεσολάβησε από την περσινή ανάλογη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός θα ακούσει αιτήματα και προτάσεις από εκπροσώπους φορέων.

Συναντήσεις πριν τη ΔΕΘ

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού γίνονται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τις προσδοκίες να είναι χαμηλές για τις επικείμενες οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιορισμοί που έχει θέσει το Eurogroup σε γενικευμένα μέτρα στήριξης νοικοκυριών αναγκάζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προσαρμοστεί ανάλογα και τα όποια μέτρα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ να είναι στοχευμένα και να αφορούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και με προϋποθέσεις.

Προς το παρόν, πρωθυπουργικοί συνεργάτες «δείχνουν» προς ένα «μεταρρυθμιστικό» σχέδιο στην πρώτη ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την επανεκλογή του και πέμπτη συνεχόμενη ως πρωθυπουργού.

in.gr