Μητσοτάκης: Κάρτα με 150 ευρώ σε νέους που θα κάνουν το εμβόλιο

Ανακοινώσεις για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών κάνει από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην παρουσίαση μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

UPD: Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

Η πολιτεία θα επιβραβεύσει 940.000 νέους από 18 έως 25 ετών. Από σήμερα, στους νέους ανοίγεται ένα ακόμη παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση του εμβολίου, αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ, θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, χώρους πολιτισμού καθώς και ξενοδοχεία. Η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με βάση τον ΑΜΚΑ και αφορά τους νέους που έχουν ήδη εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν. Με το νέο ψηφιακό πορτοφόλι θα μπορούν οι νέοι να κάνουν πιο άνετες διακοπές. «Ένα δώρο ευγνωμοσύνης, ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν οι νέοι μας.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πως θα υπάρξουν και νέα κίνητρα για εμβολιασμούς, καθώς ανέφερε πως θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τους εμβολιασμούς, με 100.000 εμβόλια την ημέρα. Το 35% του πληθυσμού (42% των ενηλίκων) θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του τον Ιούνιο. Στόχος να υπάρξει «κοιλιά» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι τρεις πυλώνες για την εμβολιαστική στρατηγική

    Εκστρατείες ενημέρωσης

    Μέτρα ενθάρρυνσης του εμβολιασμού

    Υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.