Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έχει βάλει ήδη την υπογραφή του στο 4ο μνημόνιο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει σε εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων του Κόμματος για τις λαϊκές αγορές, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στο Περιστέρι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι έχει βάλει ήδη την υπογραφή του στο 4ο μνημόνιο προσθέτοντας  ότι είναι ικανός να βάλει ακόμη και γραβάτα «για να μας πει ότι έβγαλε τη χώρα από τα αδιέξοδα».

«Θα σας μιλήσω για το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα, ότι δηλαδή στις 20 Αυγούστου τελειώνουν οι δυσκολίες και η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια. Το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπα είναι η δήθεν “καθαρή έξοδος”. Μέχρι και γραβάτα είναι ικανός να βάλει ο κ. Τσίπρας για να μας πει ότι έβγαλε τη χώρα από τα αδιέξοδα. Μόνο που δεν  λέει την αλήθεια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο ίδιος σήμερα  που την ώρα που μιλάει για “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια έχει ήδη βάλει την υπογραφή του στο 4ο Μνημόνιο που φέρνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, από 1/1/2019,  αλλά και μείωση του αφορολόγητου την οποία ήδη έχει ψηφίσει. Είναι πρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ που  φέρνουν την προσωπική  σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Για πρώτη φορά με την μείωση του αφορολόγητου άνθρωποι που έχουν εισόδημα 600 – 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας αφήνει».

«Δυστυχώς σήμερα ο κ. Τσίπρας»,πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «έχει το θράσος και διαφημίζει τα πρωτογενή πλεονάσματα ως μεγάλη επιτυχία. Πλεόνασμα όμως που βγήκε από το δικό σας υστέρημα, το δικό σας κόπο και  βγήκε από την υπερφορολόγηση που επέβαλε σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Και πανηγυρίζει γιατί τα πλεονάσματα ήταν μεγαλύτερα από αυτά που του ζητούσαν. Τα χρήματα τα πήρε από εσάς για να μοιράσει ψίχουλα και κοινωνικές παροχές  μόνο σε αυτούς που τον βολεύουν και για να χτίσει ένα νέο μεγάλο πολιτικό κομματικό Κράτος για να βολέψει συγγενείς, φίλους και κολλητούς του συστήματος» σημείωσε μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος με θέμα «Λαϊκές Αγορές: Λειτουργία και Κοινωνική Προσφορά».

 

Για την παραίτηση Κριμιζή

Αναφερόμενος, μάλιστα στην παραίτηση του κ. Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, τόνισε:«Εμείς λέμε όχι σε αυτή νέα αναξιοκρατία την οποία επιβάλλει ο κ. Τσίπρας. Και η οποία εκφράστηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο με την εκκωφαντική παραίτηση, ενός σπουδαίου ακαδημαϊκού, ο οποίος τοποθετήθηκε σε μια σημαντική θέση και τα βρόντηξε και έφυγε καταγγέλλοντας αναξιοκρατία, κομματισμό και σκάνδαλα. Στο πρόσωπο του κ. Κριμιζή  καθρεφτίζεται η πραγματικότητα  της σημερινής Ελλάδος. Και καθρεφτίζονται οι δυο Ελλάδες οι οποίες συγκρούονται σήμερα: Από τη μια η Ελλάδα του κομματισμού και της αναξιοκρατίας. Και από την άλλη η Ελλάδα της δουλειάς, της σκληρής προσπάθειας που εσείς μέσα από τη δική σας δουλειά στις λαϊκές εκφράζεται κάθε μέρα».

in.gr