Μητσοτάκης σε Μόντι: Να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο με την Ινδία

 «Η Ελλάδα είναι ‘πύλη’ για την Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του με τον Ινδό ομόλογό του

«Έχουμε τη μεγάλη χαρά να εμβαθύνουμε στη στρατηγική μας σχέση, η Ελλάδα είναι πιο κοντά στην Ινδία, ενώ είναι έτοιμες να πορευτούν δίπλα δίπλα στον δρόμο των σύγχρονων προκλήσεων» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη των δηλώσεων των δύο ηγετών και πρόσθεσε πως «διαπιστώνω ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί σημαντικά, είναι πολλά περισσότερα αυτά που μπορούμε να κάνουμε, από την οικονομία και την άμυνα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την άμυνα στην κλιματική αλλαγή, ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας στην Ελλάδα που πλήττεται από τις πυρκαγιές».

 «Πρώτος στόχος είναι να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο μέσα στην επόμενη τετραετία με την Ινδία», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώ έδωσε έμφαση σε οικονομική συνεργασία, επενδύσεις εκατέρωθεν και υπογράμμισε πως οι κυβερνήσεις τους στην κοινή τους δήλωση μετατρέπουν τη σχέση μας σε στρατηγική. «Εντατικοποιώντας τις διακρατικές οικονομικές επαφές, συζητήσαμε να υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση, τις μεγάλες ευκαιρίες σε πεδίο όπως ο τουρισμός, η τεχνολογία, την ανάγκη οι λαοί μας να συναντιόνται πιο εύκολα, υπάρχει δυναμική ινδική κοινότητα στην Ελλάδα που ζει φιλήσυχα».

Επιπλέον ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «Το κράτος μας αποτελεί την πύλη για την Ινδία στην Ευρώπη, αυτό θα ανοίξει και ευκαιρίες για προσέγγιση. Η Ινδία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, συγχαρητήρια για την κατάκτηση του νοτίου πόλου της σελήνης από το διαστημικό σας σκάφος. Και η Ελλάδα σύντομα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, αποτελεί γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα σε τρεις ηπείρους».

Κλείνοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «Η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη Δημοκρατία επισκέπτεται την πρώτη Δημοκρατία».

Πηγή: ertnews.gr