Μπάιντεν: Να μην ανησυχούν οι Αμερικανοί για πυρηνικό πόλεμο

Aπελαύνουν 12 Ρώσους διπλωμάτες οι ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για έναν πυρηνικό πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η παραπάνω δήλωση γίνεται μία ημέρα αφότου ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τη στρατιωτική διοίκησή του να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές δυνάμεις αποτροπής, μια αναφορά στις μονάδες που περιλαμβάνουν τα πυρηνικά όπλα, επικαλούμενος τις επιθετικές δηλώσεις ηγετών κρατών μελών του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, δώδεκα μέλη της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας στον ΟΗΕ έλαβαν την εντολή να φύγουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 7 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Βασίλι Νεμπένζια.

Ενώ είχε μόλις ξεκινήσει μια συνέντευξη Τύπου, ο Νεμπένζια ζήτησε από τους παριστάμενους να του δώσουν ένα λεπτό για να απαντήσει σε ένα μήνυμα που έλαβε στο κινητό του. Στη συνέχεια είπε ότι μόλις πληροφορήθηκε για την απέλαση των διπλωματών από τις ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μια κακή είδηση», σχολίασε.

Ο πρεσβευτής δεν διευκρίνισε αν και ο ίδιος είναι μεταξύ των 12, ούτε τους λόγους που επικαλούνται οι ΗΠΑ, ούτε αν συνδέεται η απέλαση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με μια ρωσική διπλωματική πηγή, η αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ αποτελείται από περίπου 100 πρόσωπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ