Μπαράζ κλοπών οχημάτων 4Χ4 στη Χαλκιδική – Συστάσεις από την αστυνομία

Σε κάποια περιστατικά οι ιδιοκτήτες των οχημάτων είχαν αφήσει τα οχήματα ακόμη και με το κλειδί στη μίζα

Προειδοποίηση και συστάσεις στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ειδικά αυτούς που έχουν οχήματα τύπου «4Χ4», απευθύνουν η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και ο δήμος Νέας Προποντίδας, μετά τα πολλά περιστατικά κλοπών τέτοιων οχημάτων τα οποία έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή του για το θέμα, ο δήμος Νέας Προποντίδας αναφέρει:

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής απεστάλη έγγραφο με αφορμή τις πολλές κλοπές οχημάτων, τύπου «4Χ4» που σημειώθηκαν σε όλον τον νομό μας. Σύμφωνα με αυτό από τα διάφορα περιστατικά, που καταγράφηκαν  διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν κι από τη μεριά των ιδιοκτητών όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, πολλές φορές ήταν ξεκλείδωτα και πάνω στη μίζα υπήρχε το κλειδί. Έτσι κρίνεται επιβεβλημένη από τη μεριά των δημοτών η λήψη αυξημένων μέτρων.

Ενδεικτικά:

• Στάθμευση σε ασφαλή χώρο και επιτηρούμενο από τους ίδιους κι αν είναι δυνατόν και φωτιζόμενο (π.χ. Αύλειος χώρος οικίας με ασφάλιση του κεντρικού κιγκλιδώματος περίφραξης).

• Προσεκτικός έλεγχος σχετικά με την ασφάλιση θυρών/παραθύρων του οχήματος κατά την απομάκρυνση από αυτό.

• Μη εγκατάλειψη έστω και για ελάχιστο χρόνο  των κλειδιών εντός του οχήματος και ειδικά επί της μίζας.

Θεωρείται ότι η λήψη των προαναφερθέντων μέτρων μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό ανάλογων περιστατικών.