Ν. Αναστασιάδης: Αισιοδοξία για ισχυρότερα μηνύματα της Ε.Ε. στην Άγκυρα

Αισιόδοξος ότι αποφασιστικά η Ε.Ε. θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία απ’ ό,τι μέχρι σήμερα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Αυτό μπορώ να πω είναι και ο στόχος μας και πιστεύω και μετά τη σύνοδο των επτά μελών του Νότου προδιαγράφεται μια πιο σθεναρή στάση της ΕΕ» δήλωσε.

Ερωτηθείς σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο για την έκτακτη συνεδρία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στην Ελλάδα, την οποία συγκάλεσε ο  Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κρίθηκε από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ότι έπρεπε να υπάρξει η μελέτη όλων εκείνων των απαραιτήτων διαβημάτων που έπρεπε να γίνουν».

«Ενημερώθηκα, υπήρξε μια μεταξύ μας συνεννόηση ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν και γίνονται» ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος, τονίζοντας πως δεν θεωρεί ότι «θα έπρεπε προκληθεί οποιοσδήποτε πανικός».

 

Αναστασιάδης: «Αισιοδοξία ότι η ΕΕ θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία»

Σε ερώτηση κατά πόσον η Κύπρος θα ασκήσει βέτο αν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. δεν είναι ικανοποιητικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να επιτραπεί «να υπάρξει ο κατάλληλος χειρισμός ανάλογα με τις εξελίξεις». «Δεν είναι με δηλώσεις ανάλογες με την τουρκική ρητορική που επιτυγχάνεις εκείνο που επιδιώκεις» υπογράμμισε.

Σε παρατήρηση ότι το κατοχικό καθεστώς βρίσκεται σε πλήρη συγχορδία με την Τουρκία σε ό,τι αφορά το πώς αντιμετωπίζουν αυτές τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε, «πότε δεν ήταν;».

Πηγές: ΑΜΠΕ, ΚΥΠΕ

error: Content is protected !!