ΝΔ: «Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα» για την ονομασία των Σκοπίων

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχτεί τετελεσμένα σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, τονίζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι θα διεξαχθούν εκλογές το φθινόπωρο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γνώμη» της Πάτρας ο κ. Αυγενάκης σχολιάζει σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ότι «επιβεβαιώνονται οι χειρότερες ανησυχίες της Ν.Δ.» και δηλώνει πως «οι Έλληνες ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε η αδυναμία Τσίπρα να οδηγήσει σε εθνική ήττα». «Η κυβέρνηση έχει κάνει αδιανόητες παραχωρήσεις, εγκαταλείποντας πάγιες εθνικές θέσεις και προτίθεται να δώσει προκαταβολικά το “πράσινο φως” για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Εγκαταλείπει τα όπλα της Ελλάδας για να πάρει αβέβαιες υποσχέσεις» αναφέρει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αυγενάκης σημειώνει πως η Ν.Δ. ως επόμενη κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και μια σειρά δεσμεύσεων «και θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία με μειώσεις φόρων». «Θα το πετύχουμε, διότι είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι. Δεν είμαστε “Τσίπρας”» υποστηρίζει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., εκτιμά ότι «δεν πρόκειται για πιθανότητα, αλλά για πραγματικότητα» και προσθέτει: «Είναι βέβαιο πως θα έχουμε εκλογές σύντομα, αυτό το φθινόπωρο και όχι το φθινόπωρο του 2019, όπως φαντασιώνεται το Μαξίμου. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά οι πολίτες. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσκοπικά στοιχεία, επιβεβαιώνεται η κοινή αίσθηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών προεξοφλεί τη νίκη της Ν.Δ. πιστεύοντας -και δικαίως- ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια, σιγουριά, σταθερότητα και προοπτική για τη χώρα».

Για το θέμα της φορολογίας δηλώνει ότι «εμείς είμαστε διατεθειμένοι να μειώσουμε τη φορολογία, όπως έχουμε δεσμευτεί άλλωστε στα μερίσματα και στον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για τους φόρους και τις εισφορές, την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη διευκόλυνση της ρευστότητας». Ταυτόχρονα, συνεχίζει, «ζητούμε από τον επιχειρηματικό κόσμο να δεσμευθεί για βελτιωμένη φορολογική συμμόρφωση, αλλά και ότι θα επενδύσει στη χώρα μας, θα πληρώνει τους φόρους και τις εισφορές, θα προστατεύει το περιβάλλον, θα πραγματοποιεί περισσότερες και ουσιαστικότερες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και κυρίως, θα προσέχει τους εργαζομένους και θα τους κάνει συμμέτοχους στην επιτυχία».

Σε ό,τι αφορά στις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει ότι «η Ν.Δ. δεν θα συμπορευτεί με τον σημερινό περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα». «Άλλωστε και ο ίδιος έχει κάνει τις επιλογές του και έχει διαμορφώσει τις πολιτικές συμμαχίες του» δηλώνει για να καταλήξει: «Εμείς, θα διεκδικήσουμε την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα την κερδίσουμε».