Νέα διάκριση της ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ για το Άλσος Αριστοτέλη στα TOURISM AWARDS 2023

Μια ακόμα διάκριση για την άψογη διαχείριση, λειτουργία και ανάδειξη του Άλσους του Αριστοτέλη στα Στάγειρα της Χαλκιδικής, κατέκτησε η “Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη – Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία” στην λαμπερή βραδιά των Tourism Awards 2023, που είναι τα πλέον αναγνωρισμένα βραβεία της ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Συγκεκριμένα η ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ κατέκτησε το βραβείο “BRONZE” στην ενότητα “Μουσεία / Αρχαιολογικοί Χώροι / Χώροι Πολιτισμού / Θεματικά Πάρκα”,  με την υποψηφιότητα της που έφερε τον τίτλο “Φυσικής  ακροάσεως Αριστοτέλους – από το παρελθόν στο παρόν”.

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο  ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens  παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.Α.Ε. κ. Μαρία Ελένη Ζαμάνη, η οποία παρέλαβε το βραβείο, και o manager της επιχείρησης κ.Σταύρος Δουλδέρης. 

Το βραβείο αφορά στο μοναδικό θεματικό πάρκο στη Χαλκιδική το Άλσος του Αριστοτέλη που  δημιουργήθηκε το 2003 προς τιμήν του μεγαλύτερου Έλληνα φιλοσόφου, ερευνητή και διανοητή της ιστορίας. Στο πάρκο έχουν χωροθετηθεί  το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, και 14 πρωτότυπα διαδραστικά όργανα που κατασκευάστηκαν και λειτουργούν βάσει των περιγραφών που περιλαμβάνοντα στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά». Τα όργανα εντυπωσιάζουν όχι μόνο με την εφευρετικότητα του δημιουργού τους και την πρωτοτυπία της κατασκευής τους αλλά και με την υψηλή αισθητική που προσφέρουν λόγο της απλότητάς τους.

Το πάρκο το επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσκαλούνται  να ακολουθήσουν νοερά τα βήματα του Αριστοτέλη, να γίνουν «περιπατητές», να γνωρίσουν την ιστορία, να ανακαλύψουν πως εφαρμόζονται οι νόμοι της φυσικής και όλα αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον, εκεί όπου όλα γεννήθηκαν. Λόγω της  φήμης του σε παγκόσμιο επίπεδο, κάθε χρόνο φιλοξενεί μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις-εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις και event.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια που η ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ βραβεύεται για τη δραστηριότητά της, γεγονός που επισήμανε και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος:

«Να διακριθείς μια φορά είναι κατάκτηση. Ναι διακριθείς δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια, είναι η καλύτερη επιβεβαίωση της ποιότητας του έργου που παράγουν η Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ και οι συνεργάτες της αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τη δημοτική περιουσία που καλούνται να διαχειριστούν. Τους ευχαριστώ που μας έκαναν υπερήφανους, όπως υπερήφανους μας κάνουν όλοι οι σύμβουλοι και συνεργάτες στο πεδίο της Τουριστικής Ανάπτυξης, δικαιώνοντας την επιλογή μου να καταστεί ο Τουρισμός ένας ενεργός αναπτυξιακός πυλώνας για τις κοινότητές μας και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο ο Δήμος Αριστοτέλη ως τουριστικός προορισμός με μοναδικά χαρακτηριστικά.»

Η Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ κ. Μαρία Ελένη Ζαμάνη, από την πλευρά της δήλωσε: «Πρόκειται για μια  εξαιρετική  και ουσιαστική διάκριση για μια επιχείρηση  του Δήμου Αριστοτέλη που κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί  σε έναν θεσμό, τα Tourism Awards, που ήδη συμπληρώνει δέκα χρόνια στήριξης, αναγνώρισης και επιβράβευσης της καινοτομίας και της ποιότητας σε έργα, προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού, φιλοξενίας και διασκέδασης. Η διάκριση πρόεκυψε μέσα από την ομαδική δουλειά μιας πολυπληθούς επιτροπής με διακεκριμένα στελέχη, που θέλω να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους, όπως θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Βαλιάνο Στέλιο τον οποίο κι ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη. Συνεχίζουμε, με στόχο να κατακτήσουμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.»