Νέα Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Κασσάνδρα”

ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

‘’ΤΣΑΪ ΚΥΡΙΩΝ’’ 

Η καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου μας,  για τις κυρίες της τρίτης ηλικίας και όχι μόνο,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023  στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Κασσάνδρειας. Στις καλεσμένες κυρίες προσφέρθηκαν κεράσματα και κατόπιν παρακολούθησαν ένα εύθυμο σκετς και η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μουσική και τραγούδια από τους: Αναστασία Σαμαρά, Αντώνη- Ραφαήλ Καλαμβούκα και Κώστα Παπαγγέλλου. 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ 

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023,  ο τομέας πεζοπορίας και εκδρομών του συλλόγου πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στο σπήλαιο των πηγών Αγγίτη (Μααρά), επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης και την πόλη της  Δράμας. 

 ΤΟΜΕΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ 

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023,  μετά την παρέλαση, το παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας  παρουσίασαν στον πεζόδρομο του χωριού μας, με μεγάλη επιτυχία,  ένα πρόγραμμα ποικίλο. Το εφηβικό μας τμήμα σε συνεργασία με το εφηβικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Φούρκας χόρεψε παραδοσιακούς τοπικούς χορούς,  σε ένα όμορφα στημένο σκηνικό και,  ενδιάμεσα , χορευτές διάβασαν κάποια αποσπάσματα,  που αφορούσαν το ρόλο της Κασσάνδρας στην επανάσταση του 1821. Το παιδικό μας τμήμα παρουσίασε χορούς από τα νησιά μας. Η μεγάλη συμμετοχή παιδιών στη εκδήλωση ενθουσίασε τον κόσμο ο οποίος απέδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στη δασκάλα τους Μάγδα  Ζαφειρίου. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ 

Την Κυριακή 26 Μαρτίου,  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας,  πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στο έργο του Διονύσιου Σολωμού “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”. Εμπνευστής και υπεύθυνη για την επιμέλεια των κειμένων και την οργάνωση της εκδήλωσης ήταν η κυρία Βασιλική Παντέρη, που, σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου μας,  κατάφεραν να προσεγγίσουν και να μας παρουσιάσουν το έργο, προκαλώντας συγκίνηση σε όλους μας. Η εκδήλωση διαρθρώθηκε σε θεατρικό δρώμενο, που αφορούσε τον εορτασμό των εθνικών μας επετείων, σε ανάλυση και νοηματική προσέγγιση των “Ελεύθερων Πολιορκημένων”, σε αποσπασματική αφήγησή τους και σε μουσική τους απόδοση από μέλη μας. 

Συμμετείχαν οι: 

Λιτζερίνος Χριστόδουλος(ανάγνωση κειμένων)   

Καραβασίλης Χρήστος, Κορίνα Νταλιάρη(σκετς)                                                                                 

 Σμυρλή Μάνια, Μυλωνά Γεωργία,  Μπαδέμα Άννα, Σταμπουλή Κατερίνα, Φούρκα Δήμητρα, Φουντούκη Έλσα, Τσιανάκας Κωνσταντίνος, Σχοινάς Γιάννης, Τουλιόπουλος Παναγιώτης, Καραβασίλης Χρήστος(τραγούδι)    

Μανώλης Τσέλα (πλήκτρα), Παύλος Παντζίκης(κρουστά) 

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 

Η επόμενη συνάντηση  των  μελών  της  Λέσχης  Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί  στο κτήριο  του  συλλόγου την  Πέμπτη  6 Απριλίου  2023  στις  8:00,   για  τον σχολιασμό  του  βιβλίου ”Όλα  για το  τίποτα”  του  Βάλτερ  Κεμπόφσκι  (Walter Kempowski). 

Θερινό ωράριο δανειστικής βιβλιοθήκης

 Τρίτη 11:00 -13:00 και Πέμπτη 19:00-21:00

ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

 Το θεατρικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου “Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ” παρουσιάζει φέτος την αστυνομική κωμωδία  BLACK OUT του Τζακ Σάρκεϋ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κρίκου.

Πρόκειται για μια κωμωδία γεμάτη ανατροπές, που υπόσχεται πολύ γέλιο!

Πρωταγωνιστές ένας λόρδος (Δημήτρης Χαραράς) και μια λαίδη (Στέλλα Τσιάλα) στο εξοχικό τους στις Βερμούδες, η οικονόμος τους (Στέλλα Παπαγιάννη-Έρη Ασσέρ), η Τζαμαϊκανή καμαριέρα τους (Αναστασία Βαμβακίδου), ένας επιθεωρητής αστυνομίας (Χρήστος Ανεστόπουλος), μια αρχιφύλακας (Κατερίνα Σταμπουλή), μια Αμερικανίδα από την Αλαμπάμα (Μαρία Βασιλικού), μια σχεδιάστρια μόδας (Αλεξάνδρα Πετκοπούλου – Βασιλική Ψυρροπούλου) , ένας Γάλλος play boy (Γιώργος Κουντουργιάννης) , ο γιος του λόρδου και της λαίδης (Μιχάλης Κατσάνης- Χρήστος Χατζής) , η ανιψιά της λαίδης (Μαίρη Κουτσούλη),  μια άγνωστη ξανθιά (Ευαγγελία Μπιτζάνη – Ιωάννα Γραφιαδέλλη), οι αστυνομικοί (Περικλής Κουτρουμάνης, Γιάννης Σερέτης – Βασίλης Γιαγούρης) και ένας απρόσμενος επισκέπτης (???) 

Ένας πίνακας του Γκωγκέν… ένα τσάι… μια καταιγίδα…. το Μπλάκ άουτ… μια κραυγή… ένας πυροβολισμός…. ένα ματωμένο στιλέτο…. ένας φόνος????  δύο φόνοι????

Ποιος θα λύσει το μυστήριο????

Η συνέχεια επί σκηνής…. μετά το Πάσχα…

Email:politistikoskassandr[email protected]  website:www.politistikossyllogoskassandras.gr

Τηλ επικοινωνίας: 6983429518 Καλαμβούκας Αναστάσιος, 6977783246 Σταμπουλή Κατερίνα, 6976653369 Τέγου Μάγδα