Νέες κυρώσεις στη Ρωσία: Η ECA ανέστειλε την ιδιότητα των μελών της

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ECA αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα των μελών της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία

Οι αντιδράσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της UEFA, που απέκλεισε όλους τους ρωσικούς συλλόγους από τις διοργανώσεις της λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA) αποφάσισε να αποκλείσει από τις τάξεις της όλα τα μέλη της που προέρχονται από τη Ρωσία, και μάλιστα με άμεση ισχύ.

Υπό την προεδρία του διοικητικού ηγέτη της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, η ECA ενέκρινε παράλληλα, κατά την πρώτη συνεδρίασή της για το 2022, που διεξήχθη στο Λονδίνο, τη λήξη της εμπορικής συνεργασίας της με την Gazprom.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ECA δεσμεύτηκε να συνεχίσει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη στους ουκρανικούς συλλόγους και τους παίκτες τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Τόσο το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και όλα τα άλλα, που δε σχετίζονται με αυτήν τη δραματική εξέλιξη, θα συζητηθούν στην επόμενη γενική συνέλευση της Ένωσης, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 και 29 Μαρτίου στη Βιέννη.

in.gr