Νέες πρόκληση Ερντογάν: Επαναφέραμε τη γνήσια ταυτότητα της Αγίας Σοφίας

Διορθώσαμε το λάθος του 1934, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος

Συνεχίζει να προκαλεί στις δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες μέρες μετά την προκλητική του απόφαση να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που διεξήχθη την Τρίτη στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας έσπευσε να απαντήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο. «Εμείς αποφασίζουμε για την Αγία Σοφία», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα επανεξετάσει το θέμα, όπως ζήτησαν τη Δευτέρα οι Ευρωπαίοι, ούτε ούτε – φυσικά – να αλλάξει την απόφαση, όπως του ζήτησε χθες ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, από τις Βρυξέλλες.

«Μετατρέψαμε την Αγία Σοφία σε μουσείο με μία λανθασμένη απόφαση και την επιστρέφουμε σε τζαμί. το 1934 έγινε μουσείο, τώρα διορθώνουμε το λάθος και επαναφέραμε τη γνήσια ταυτότητα της», είπε ακόμη ο κ. Ερντογάν, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε: «Στη χώρα μας, κατά μέσο όρο υπάρχει ένας χώρος λατρείας ανά 460 μη μουσουλμάνους, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει ένας τόπος λατρείας για 2.000 μουσουλμάνους κατά μέσο όρο».

error: Content is protected !!