Νέο «χτύπημα» Ζάεφ: «Είμαστε ‘Μακεδόνες’ και μιλάμε ‘μακεδονικά’»

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε ανάρτησή του στο facebook λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή των Σκοπίων

«Είμαστε ‘Μακεδόνες’ και μιλάμε ‘μακεδονικά’ και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά αυτό» γράφει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, σε ανάρτησή του στο Facebook την οποία συνοδεύει από απόσπασμα ομιλίας του.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ έρχεται λίγες ημέρες μετά την ομιλία του στη Βουλή των Σκοπίων, στη διάρκεια της οποίας ανέφερε πως με την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει πιθανότητα η «μακεδονική» γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ενώ φέρεται να σημείωσε πως «ειδικά για αυτούς τους Αιγαίου, σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει τα προηγούμενα 27 χρόνια από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’».

Η παραπάνω αναφορά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα, και τα Σκόπια επιχείρησαν αναδίπλωση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, εξέφρασε την Τετάρτη τη λύπη του «αν τα σχόλια του Ζόραν Ζάεφ έγιναν αντιληπτά και ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο» και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση της χώρας «είναι έντονα αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών». «Εκφράζουμε πλήρη κατανόηση και σεβασμό ότι το ζήτημα ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: naftemporiki.gr