Νέος επαναπατρισμός ελληνικών αρχαιοτήτων από τη Νέα Υόρκη;

Νέος επαναπατρισμός αρχαιοτήτων φαίνεται πως βρίσκεται στα… σκαριά μετά την  κατάσχεση ελληνικών και ιταλικών αρχαιοτήτων από τις αρμόδιες αρχές στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας μας: «Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσχεση ελληνικών και ιταλικών αρχαιοτήτων από τις αρμόδιες αρχές στη Νέα Υόρκη, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι βρίσκεται σε αναμονή των επίσημων στοιχείων από τις αμερικανικές αρχές ώστε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για των επαναπατρισμό των ελληνικών αρχαιοτήτων με τεκμηριωμένη την παράνομη διακίνησή τους.

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα υπήρξε στενή συνεργασία των αμερικανικών αρχών με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ για την ανταλλαγή όλων των απαραίτητων στοιχείων σε σχέση με την ταύτιση ενός αρχαίου αντικειμένου (αττικής λευκής ληκύθου) που περιλαμβάνεται στα κατασχεθέντα».

Σημειώστε πως σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι New York Times οι αρχαιότητες κατασχέθηκαν από το γραφείο και το σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν.