Νέος πρόεδρος της ΠΟΞ ο Γρηγόρης Τάσιος

Να καταστεί σαφής η αξία του κοινωνικού προφίλ που έχει ο Έλληνας ξενοδόχος, ο οποίος και συνεισφέρει σημαντικά στην κοινωνία και την εθνική οικονομία ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης και παρά τα μεγάλα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος, αφού θεωρείται «η αγελάδα που συνεχώς παράγει», είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του νέου διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), που συγκροτήθηκε σε σώμα, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Τάσιο, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση των προέδρων της ΠΟΞ, που έγινε σε κλίμα ευφορίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τάσιος ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη της βάσης του κλάδου στο πρόσωπό του και δεσμεύτηκε για συνέχιση της πορείας ενότητας, λέγοντας ότι είναι δεδομένη η όρεξη για σκληρή δουλειά και ένταση των διεκδικήσεων, προς όφελος των Ελλήνων ξενοδόχων, ενώ «ναυαρχίδα» θα εξακολουθήσει να είναι – όπως είπε – η διατήρηση και διαφύλαξη των εργασιακών σχέσεων.

Τη σημασία διατήρησης των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, λέγοντας ότι «η εικόνα στον κλάδο έχει βελτιωθεί, κυρίως ως αποτέλεσμα των σχέσεων του Έλληνα ξενοδόχου με τους εργαζόμενους». Ο κ. Ρέτσος εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ θα διαχειριστεί με υπευθυνότητα το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο υπενθυμίζεται ότι τέλος του 2017 λήγει η διετής ισχύς της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα είναι μεν δυναμικός, αλλά «η πραγματικότητα είναι δύσκολη» και στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε τη σημασία να παραμείνουν «ενωμένοι» όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σημείωσε ότι «δυστυχώς ενεγράφησαν 74 εκατ. ευρώ για το 2018, από το φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία, παρά τον αγώνα που δόθηκε από τους φορείς, που ζητούσαν μερική εφαρμογή του μέτρου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και με στόχο την επιβίωση των μικρομεσαίων στο χώρο. Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση και η οποία θα εφαρμοστεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ