Νίκο Ανδρουλάκη ψήφισε η Χαλκιδική

Με ποσοστό που ξεπέρασε το 55% ο Νίκος Ανδρουλάκης βγήκε πρώτος στη Χαλκιδική, κατά την ψηφοφορία για εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Αναλυτικά έλαβαν ο Νίκος Ανδρουλάκης 55,39%, ο Ανδρέας Λοβέρδος 25,25% και ο Γιώργος Παπανδρέου 11,56%, ο Χάρης Καστανίδης 4,38%, ο Παύλος Χρηστίδης 2,17% και ο Παύλος Γερουλάνος 1,22%.

Στη Χαλκιδική ψήφισαν συνολικά 3.354 ψηφοφόροι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 267.967 άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες σε Ελλάδα και εξωτερικό για να ψηφίσουν, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής και δίνοντας ένα νέο έναυσμα στο Κίνημα Αλλαγής. Μετά από αρκετό καιρό, η Χ. Τρικούπη γέμισε με χαμόγελα και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα της παράταξης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερίσχυσε εκλογικά σε όλους τους Δήμους της Χαλκιδικής, ωστόσο στο Δήμο Ν.Προποντίδας σημείωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Αρναία, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε τους περισσότερους ψήφους στα Ν.Μουδανιά. Το κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη απευθύνεται κυρίως προς τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες της πολύ μαζικής διαδικασίας- δηλαδή στην εντολή της βάσης που, όπως είχε πει ουκ ολίγες φορές κατά την διάρκεια της προεκλογική περιόδου, θα αποτελέσει τη δική του δέσμευση για «ανανέωση και όχι για ανακύκλωση». Αυτό είναι και το βασικό του σύνθημα για την μάχη της προσεχούς Κυριακής απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό- έναν από τους «συνυποψηφίους του» που έσπευσε να ευχαριστήσει για την αναμέτρηση με πολιτικό πολιτισμό.

www.halkidikinews.gr