Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής στο Πολυσυνέδριο προβολής και προώθησης προϊόντων της Π.Κ.Μ.

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το Πολυσυνέδριο προβολής και προώθησης προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε  στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και του γαστρονομικού τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες, κυρίως επαγγελματίες και επιστήμονες του χώρου της γαστρονομίας, είχαν  την ευκαιρία  να γνωρίσουν µε άµεσο τρόπο τα τοπικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, να κάνουν γευστική δοκιµή, να ενημερωθούν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να δικτυωθούν και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Φάνης Παππάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος  παραβρέθηκε στην εκδήλωση, στη οποία προσφέρθηκαν και  εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα  της Χαλκιδικής και εξέφρασε την ικανοποίησή  του για τις προωθητικές ενέργειες της Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες, με σκοπό την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων της Μακεδονίας και την προβολή της εξέχουσας σημασίας τους στην αγροτική οικονομία και τη διατήρηση της γαστρονομικής πολιτισμικής κληρονομιάς, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν την αποδοχή που τους αξίζει, εντός και εκτός συνόρων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης  η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ζωγράφου.

error: Content is protected !!